Verhuizen waarom niet zelf doen?

Kilometervrij goedkoop busje huren BusterRent

Verhuizen: waarom niet zelf doen?

Een gemiddeld mens komt niet onder verhuizen uit. Sterker: ieder mens wisselt gemiddeld zo’n 7 keer van huis. Hoe vervelend het voor de meesten ook is, je gaat het dus zeer waarschijnlijk een aantal keer doen in je leven. En of er nu van grote villa gewisseld wordt of dat er voor het eerst een studentenkamer wordt betrokken: er zal verhuisd moeten worden!

Je kunt dit verhuizen natuurlijk uitbesteden. Maar waarom zou je dat doen? Het is veelal aardig prijzig (reken op EUR 1000) en het blijft altijd maar de vraag of er netjes met de inboedel wordt omgegaan. Dat laatste is namelijk geen vanzelfsprekendheid voor sommige bedrijven! Natuurlijk, er kunnen verzekeringen voor dergelijke ongelukjes worden afgesloten (en als het verhuisbedrijf aangesloten is bij de brancheorganisatie van erkende verhuizers biedt dat ook extra zekerheid), maar daar heb je niet veel aan als het spullen betreffen die emotionele waarde hebben. In dat licht is het misschien handig om gewoon zelf in te pakken en te sjouwen. Wie is er immers nou zuiniger of je spullen dan jezelf? Of het nu serviesgoed, een kostbaar schilderij, een tafel of je favoriete hoekbank is: het is wel zo prettig als je zelf ‘in control’ bent wat het verhuizen betreft.

Toegegeven, het uit handen geven van een verhuizing kan, in sommige gevallen, veel stress schelen. Zeker wanneer jij en je partner een drukke baan hebben en er moet zeer veel verhuisd worden, kan het soms uitkomst bieden. Maar volgens mij overdrijven we niet als we zeggen dat het voor veruit de meeste mensen zo is dat het heel goed zelf te doen is.

Kortom, behoor jij tot die laatste grote groep? Regel in dat geval gewoon één of twee sjouwvrienden, huur een busje (bij voorkeur met vrije kilometers, zodat je gewoon vaak op en neer kunt rijden zonder dat de teller gaat lopen), zet de schouders er (letterlijk) onder en beginnen maar met die verhuizing!